Tønder Kommune får tilskud til ladestandere til elcykler

Foto: Tønder Kommune.
dato

Tønder Kommune har modtaget tilskud til etablering af fire nye offentlige ladestandere til elcykler. Ladestanderne vil være tilgængelige døgnet rundt.

Vejdirektoratet har givet Tønder Kommune midler, så der kan opstilles fire ladestandere til elcykler rundt om i kommunen. Ladestanderne placeres ved:

  • Madpakkehuset i Højer
  • Skibbroen i Tønder midtby
  • Havneby på Rømø
  • Skærbækcentret

Ladestanderne vil gøre det lettere for både lokale borgere og turister at bevæge sig rundt i kommunen på elcykel. Placeringerne er valgt for at støtte cyklister på tre af kommunens populære cykelstier: Vestkystruten, Panoramaruten på Rømø (Kaskelotten og Kommandøren), og Panoramaruten i Tøndermarsken (Den kongelige Marskrute). Alle ladestationer forventes at være færdiginstalleret inden udgangen af 2024.

Midlerne til ladestanderne er sikret gennem Vejdirektoratets pulje: "Pulje til offentlig opladning af elcykler". Puljen blev etableret som en del af aftalen om Grøn omstilling af vejtransporten den 4. december 2020.

Tønder Kommune arbejder løbende på at lave nye faciliteter, som gør det endnu bedre at tage på cykel- eller vandreture i kommunen, så der bliver endnu flere muligheder for borgere og turister, der besøger området.

Med Tøndermarsken, Vesterhavet og Rømø har Tønder Kommune noget helt unik natur med enestående muligheder for friluftsliv, som hvert år bliver besøgt af rigtig mange turister fra både ind- og udland.

Som en anerkendelse af Tønder Kommunes indsats for friluftslivet blev Tønder Kommune i 2023 udnævnt til Årets Friluftskommune. Denne titel afspejler kommunens engagement i at fremme naturoplevelser og tilgængelighed for alle.

At have ladestationer stående, langs cykelruterne, går også i god tråd med vores klimahandleplan, hvor vi gerne vil øge den bløde trafik og opgradere gang- og cykelstier. Derudover sigtes der også efter at 30% af pendlere borgere og turisters vejtransport er omlagt til CO2-neutrale drivmidler i 2025.

Tilskuddet til ladestandere er derfor et skridt i Tønder Kommunes langsigtede strategi for bæredygtighed og forbedret livskvalitet.

Kilde: Tønder Kommune
Denne artikel er udarbejdet af 3. part. Indholdet er hverken sponsoreret eller betalt. De holdninger, der måtte fremgå, repræsenterer ikke redaktionen.