Midler til ladestandere styrker elcykelturismen i Tønder Kommune

Foto: Tønder kommune.
dato

Vejdirektoratet har givet Tønder Kommune midler til at opstille fire ladestandere til elcykler.

Målet er at gøre det lettere for både lokale borgere og turister at bevæge sig rundt i kommunen på elcykel.

De nye ladestandere vil blive placeret ved Madpakkehuset i Højer, Skibbroen i Tønder midtby, Havneby på Rømø, og Skærbækcentret. Disse strategiske placeringer sikrer, at cyklister kan få deres elcykler opladet på centrale steder i kommunen.

Placeringerne støtter især cyklister på Vestkystruten, Panoramaruten på Rømø, og Panoramaruten i Tøndermarsken, hvilket gør det endnu mere attraktivt at benytte disse naturskønne cykelruter.

Alle ladestationer forventes at være færdiginstalleret inden udgangen af 2024, så både lokale og besøgende snart kan få glæde af de nye faciliteter.

Midlerne til ladestanderne er sikret gennem Vejdirektoratets "Pulje til offentlig opladning af elcykler". Denne pulje blev etableret som en del af aftalen om Grøn omstilling af vejtransporten den 4. december 2020.

Tønder Kommune arbejder aktivt på at forbedre faciliteter for cykel- og vandreture. Kommunen blev i 2023 udnævnt til Årets Friluftskommune og sigter mod, at 30% af vejtransporten skal omlægges til CO2-neutrale drivmidler i 2025. Disse tiltag er en del af kommunens langsigtede strategi for bæredygtighed og livskvalitet.

https://www.toender.dk/din-kommune/nyheder-og-presse/nyheder-og-pressemeddelelser/tonder-kommune-far-tilskud-til-ladestandere-til-elcykler-13922618/

Kilde: Tønder Kommune